Wat patiënten over ons zeggen

Emma

“Als fanatiek hockeyster ben ik vijf keer per week met mijn sport bezig. Soms heb ik wat last van mijn rug en ik zou op het veld wat explosiever willen zijn. Met Rik Geus werk ik gericht aan mijn Core en doen we allerlei spong- en sprintoefeningen. Mijn rug is inmiddels klachtenvrij en ik voel me heel veel sterker en sneller!”

Ouafa

Voor mijn rug, nek en schouder klachten kwam ik terecht bij Rik Couturier. Super tevreden over de behandelingen. Na zonder succes naar veel fysiotherapeuten te zijn geweest heb ik bij Rik wel het juiste resultaat.

Pieter

Eind vorig jaar verstapte ik mij toen ik van een trap afliep. Het gevolg was dat ik niet meer kon lopen en veel pijnklachten had, op advies kwam ik bij Rik Couturier van Equipe Physique terecht. Deze heeft mij bijzonder goed behandeld, via massage, dry-needling en later via fysio-oefeningen. Dankzij zijn professionele hulp kon ik beetje bij beetje weer lopen en kreeg ik ook tips over wat te doen als het even niet meer ging. Dit voorjaar ben ik zover opgeknapt dat ik een flinke wandeling kan maken en ik heb zelfs weer op de schaatsen gestaan! Ontzettend bedankt Rik, voor al je hulp en kennis. Ik kan Rik Couturier zeker aanbevelen!

Sophia

“Rik Geus heeft mij heel goed begeleid tijdens het revalideren en daar ben ik hem enorm dankbaar voor! In mijn geval was het een zeer langdurig traject na een operatie. Wat ik heel fijn in deze mentaal zware periode vond is dat Rik mij steeds uitdaagde met leuke nieuwe oefeningen en dat we steeds nieuwe doelen stelden. Hierdoor wist ik waar ik aan toe was en behield ik mijn motivatie.”

Suzanne

“Rik Geus is een fantastische fysiotherapeut! Volledig betrokken, met plezier en liefde voor zijn vak, brengt hij je met oprechte interesse, humor en geduld verder dan je zelf bedacht had. Ik vertrouwde hem volledig, en ging met plezier naar hem toe.”

Dave

“Rik Geus is een fysiotherapeut met een sterk analytisch denkvermogen. Hoe snel hij de vinger op de zere plek ligt blijft mij keer op keer verbazen. Hij beschikt over een grote hoeveelheid kennis, wat jou verder helpt in je training, bijvoorbeeld doormiddel van het toepassen van periodisering. Rik is een zeer ervaren en bekwamen (sport)fysiotherapeut, die ik sterk kan aanraden.”

Nick

“Ik ben enorm tevreden over de behandeling bij Rik Geus. Na verschillende fysiotherapeuten gezien te hebben zonder gewenst resultaat werd er echt uitgebreid en deskundig gekeken naar mijn klacht. Rik heeft veel kennis in huis en neemt je als klant ook mee in het diagnose- en behandelproces. En het belangrijkste is dat mijn klacht verholpen is. Ik zou hem zeker aanraden.”

Laura

Rik Couturier heeft mij begeleid bij de revalidatie na kruisbandreconstructie. Rik is een hele kundige therapeut en wist veel afwisseling aan te brengen in de trainingen. Hij is altijd heel geïnteresseerd en wist mij goed te motiveren. Een therapeut met veel kennis, flexibel en iemand waar je als patiënt op kan rekenen.

Erik

Wat een kundige en fijne fysiotherapeut! Rik Couturier nam echt de tijd om de oorzaak van mijn schouderklachten te achterhalen en nam mij vervolgens mee in de gedachte achter zijn behandelplan. Zijn kennis en professionele instelling waren een verademing en wekte ook direct vertrouwen. Na een reeks behandelingen en de nodige oefeningen thuis kan ik eindelijk weer pijnvrij tennissen.
Erg enthousiast over zijn behandelmethode en natuurlijk het resultaat!

Mariska

Voor mijn chronische klachten ben ik bij Rik Couturier onder behandeling. Hij heeft me de afgelopen jaren uitstekend behandeld, altijd serieus en professioneel, van dry needling tot trainingen. Hij is vriendelijk, geduldig en blijft altijd enthousiast meedenken en helpen mij weer fit en sterk te krijgen. Nooit gedacht dat ik een halve marathon zou kunnen rennen maar door alle inzet van voornamelijk Rik gaat dat binnenkort toch gebeuren. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen en je altijd positieve instelling. Kijk er naar uit om de komende tijd nog hard aan de slag te gaan samen.

Amancio

“Rik Geus is al vele jaren mijn fysiotherapeut bij de verschillende praktijken waar hij werkzaam was. Ik ben voor diverse klachten zeer goed door hem geholpen. Rik is zeer bekwaam in zijn vak en erg betrokken. Hij luistert goed naar jou als patiënt en is in staat op een duidelijke manier uit te leggen waar de klachten vandaan komen.”

Bas

“Rik Geus heeft mij tweemaal geholpen voor een knieblessure. Beide keren heeft hij eerst grondig gekeken waar de pijn zit en welke blessure ik had. Vervolgens heeft hij gekeken naar mijn hardlooptechniek en een mogelijke oorzaak. Met deze analyse, een aantal verbeterpunten en goede krachttraining is mijn pijn geheel weg gegaan. Wat ik vooral goed vind is dat Rik kijkt wat je wél kan en daarmee een plan maakt. Daarnaast is hij ontzettend positief ingesteld en zeer professioneel.”

Dirk

“Rik Geus heeft mij enorm geholpen in mijn revalidatie na mijn heupblessure! Waar ik na meerdere heupoperaties dacht dat ik moest wennen aan de pijn en het niet kunnen sporten heb ik met Rik samen het tegendeel kunnen bewijzen. Hij heeft mij altijd goed meegenomen in de verschillende fasen waarin we samen werkten: van focus op heupstabiliteit, ketentraining en jogging naar nu zelfs een hardloopanalyse op de sintelbaan. Daarnaast zorgt hij er ook gewoon voor dat de trainingen samen leuk zijn!”

Antony

“Ik ben bij Rik Geus gekomen met een complexe blessure na een val met de racefiets. Hiervoor was ik vastgelopen bij veel andere fysio’s. Dankzij de specialistische kennis en zijn uitgebreide netwerk van andere (top)specialisten ben ik weer vol aan het sporten, zonder pijn!”

Kiki

“Als topsporter stel ik hoge eisen aan mijn lichaam. Met snowboarden krijg ik flink wat klappen te verduren, Rik Geus moet me dan ook vaak oplappen en maakt trainingsprogramma’s zodat ik nog sterker en fitter word!”

Ingrid

Ik bezocht Equipe Physique voor acute pijn in mijn onderrug, een paar maanden na mijn bevalling. Rik Couturier begreep onmiddellijk mijn probleem en mijn lichaam, en samen stelden we een plan op om de spanning in mijn onderrug te verminderen en tegelijkertijd mijn core geleidelijk te versterken met lichte oefeningen. Na ongeveer 2 weken was de pijn weg en na 4 weken was ik in staat om core oefeningen te doen op het niveau van voor de zwangerschap. Hij is ervaren in dry needling, wat hielp om de spanning in de spieren van mijn onderrug sneller los te laten. Ik beveel de praktijk en Rik echt aan, en ik zal hem zeker weer bezoeken als dat nodig is in de toekomst.

Sophie

“Rik Geus is naast zeer ervaren ook op de hoogte van de allernieuwste informatie en technieken op kniegebied. Ik heb heel wat kniespecialisten en fysiotherapeuten versleten en kan met recht zeggen dat zelfs met kraakbeenschade 4 Rik het onmogelijke mogelijk maakt. Dat in combinatie met een flinke dosis empathie maakt hem de beste fysiotherapeut die ik ken.”

Richard

“Nadat ik uit Oostenrijk gerepatrieerd was met een gebroken knie, gescheurde voorste kruisband en getraumatiseerde binnenband had ik bij geen betere fysiotherapeut kunnen belanden. Rik Geus is het toonbeeld van een klant- en oplossingsgerichte zorgprofessional die met hoge deskundigheid, passie en positieve energie uit elke sessie het hoogste rendement haalt. Vanaf dag 1 werd een duidelijk behandeltraject uitgestippeld welke vervolgens continue werd bijgeschaafd om de zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de gemaakte progressie. Niet voor niets heeft Rik dan ook een belangrijke opleidingsfunctie in Nederland wat weer verder bijdraagt aan de de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes en onderzoek.”

Mieneke

“Bij Rik Geus heb ik mijn kruisbandrevalidatie op maat gekregen. Naast het fysieke deel van de revalidatie was er ook veel aandacht voor de mentale kant. En dat is belangrijk voor een traumatische blessure waar ook emotionele schade is.”

Laurien

“Rik Geus is doortastend, zowel op gebied van klacht als levensstijl. Hij zal altijd een stap verder gaan om elk aspect van je blessure te begrijpen en te onderzoeken. Behandeling wordt altijd afgesteld op wat het beste past bij het klachtenpatroon en het meest efficiënt werkt in combinatie met jouw dagelijks leven.”

Pierre

“Ik heb Rik Geus leren kennen als een prettige en deskundige fysiotherapeut. Ik loop in mijn vrije tijd hard en kreeg een vervelende blessure aan mijn knie. Iemand verwees mij naar Rik als de deskundige op dat gebied. Rik nam ruim de tijd voor het onderzoek. Door denkbare oorzaken langs te gaan en te elimineren kwam hij tot zijn diagnose. Daarna heeft hij mij oefeningen opgegeven en daarvan een handig schema toegestuurd. Hij heeft mij ook een goede warming up opgegeven. Heel effectief!
Rik is zelf een veelzijdig sporter; hij weet waar je als (amateur) sporter behoefte aan hebt. Hij is op een ochtend met mij meegelopen en heeft hij mijn loopstijl gefilmd. We hebben de film samen bekeken. Om blessures te voorkomen en mijn prestatie te verbeteren gaf hij mij vervolgens het advies om geleidelijk van “haklanding” naar “voorvoetlanding” over te gaan. Hij heeft dat proces zelf doorgemaakt. Ik loop al een aantal jaren en voor mij was dit een “out of the box”-suggestie. Vervolgens hebben we samen op de voorvoet getraind, zodat hij tijdens het lopen verbeterpunten kon meegeven. Kortom: Rik heeft me niet alleen van mijn klachten af geholpen maar me ook het plezier van de voorvoetlanding meegegeven!”

Ronald

“Ik kom al vanaf 2016 bij Rik Geus en heb daarvoor diversen andere Fysiotherapeuten gehad en vindt Rik de beste die ik gehad heb.
Rik is een zeer ervaren fysiotherapeut en een heel prettig persoon in omgang en is zeer communicatief.

Bij het introductie gesprek luistert Rik altijd zeer aandachtig en goed naar je probleem en maakt na een gedegen onderzoek een analyse en in overleg een behandelplan.

Als hij gaandeweg het behandel traject niet snel resultaat boekt, heeft hij een dermate groot netwerk, waardoor hij snel een collega kan raadplegen die specialist is in de betreffende blessure en eventueel verwijst hij je door naar die specialist voor verdere behandeling. Dit vind ik een zeer sterk onderdeel, en hiermee gaat er geen tijd verloren en krijg je de optimale behandeling.

Daarnaast heeft Rik ook nog een uitgebreid netwerk aan ziekenhuis specialisten en kan hij zeer snel een afspraak regelen bij b.v. orthopedische chirurgen.

Rik heeft voor mij zeer snel in 2018 een orthopeed geregeld voor mijn schouder uit de kom en in 2020 een orthopeed voor mijn meniscus.

Ik woon sinds 2019 in Frankrijk en liep bij het klussen een meniscus blessure op. Ik heb in Frankrijk een MRI-scan laten maken en deze naar Rik gestuurd.
Rik heeft deze bekeken en geconstateerd dat er een scheur in mijn meniscus zat en heeft mij per video allerlei oefeningen opgegeven.
Na 2 maanden oefeningen doen zonder resultaat helaas, heeft Rik de MRI-scan doorgestuurd naar de Orthopeed.
Na overleg tussen Rik en de orthopeed had ik binnen de kortste keren een afspraak met Rik en de orthopeed en ben ik daarna succesvol geopereerd en door Rik op afstand begeleid in mijn herstel.”

Jan

“Na een wielrenongeval en de daaropvolgende operatie heeft Rik Geus mij bij elke stap van het herstel begeleid. Hij neemt altijd de tijd voor je, vraagt door, en neemt je helemaal mee in zijn denkproces. Zo je weet waar je aan toe bent en houd je grip op je herstel. Rik heeft bovendien ook oog voor de mentale kant van een blessure en het herstel. Mocht er een keer iets zijn dat buiten zijn expertise valt, dan kan hij door goede contacten met andere zorgverleners altijd informeel wat navragen en je zo nodig met hen in contact brengen.”

Bette

“Met zijn kennis van mens en lichaam en tomeloze enthousiasme heeft Rik Geus ervoor gezorgd dat mijn kruisbandrevalidatie een leuk en leerzaam proces werd. Nadien was ik sterker en fitter dan ooit en wist ik veel meer over mijn eigen lijf. Ik had het niet willen missen!”

Mitchell

“Na een voorste kruisbandoperatie heeft Rik Geus mij begeleid in het revalidatieproces om terug te keren naar mijn oude voetbal- en snowboardniveau. Rik heeft een persoonlijke aanpak en heeft het revalidatieprogramma aangepast zodat ik mijn persoonlijke sportdoelen kon realiseren. De revalidatie gaat verder dan wat oefeningen doen in een zaal, Rik heeft een academische kijk op het proces en door zijn enthousiasme en expertise was ik erg gemotiveerd. Daardoor is de revalidatie spoedig verlopen zonder tegenslagen.”