Rik Geus

Beoordeeld met een 9,7 (40 beoordelingen) op Zorgkaart Nederland

Rik Geus

“De kracht van trainen is herstel!” is het motto van Rik Geus.

Ik geloof in de herstelcapaciteiten en het zelfregulerend vermogen van het menselijk lichaam. Als fysiotherapeut zie ik mijzelf als een persoon die op een slimme wijze deze processen kan ondersteunen en optimaliseren.

Onder gezonde condities zijn er bepaalde wetmatigheden te herkennen waardoor we het herstel van de individuele patiënt kunnen voorspellen en tegelijkertijd positief kunnen beïnvloeden. Ik vind het een sport om al mijn patiënten van gerichte informatie te voorzien zodat ze zelf de tools in handen hebben om optimaal te herstellen. Dan hoef je verder alleen maar subtiel bij te sturen.

Ook als het herstel niet optimaal verloopt is het een uitdaging om alle herstelbelemmerende factoren te ontrafelen en deze te elimineren. Vaak zijn dat simpel te beïnvloeden zaken in de sfeer van leefstijl en gedrag.

Het liefst ben ik in de trainingszaal of op het sportveld met mijn patiënten. Ik ben gefascineerd door menselijk bewegen; wat beweegt men en hoe beweegt men.

Het bedenken van goede oefeningen die aansluiten op iemands fysieke capaciteiten en fysieke doelen is echt iets waar ik blij van word.

Sterker worden, behendiger worden, pijnvrij worden, fitter worden alles met de juiste mix van oefeningen en trainingsvormen.

In het kort:

  • 2010 Master in sportfysiotherapie
  • Fysiotherapeut bij 3 Olympische Spelen
  • Ambassadeur NVFS
  • Docent Sportfysiotherapie Hogeschool Utrecht
  • 10 jaar medisch en fysiek coördinator NSkiV

Ik ben sinds 2010 master in de sportfysiotherapie en ik heb een ruime ervaring in het begeleiden en behandelen van topsporters; van voetballers tot schaatsers en van skiërs tot hockeyers. Op 3 Olympische spelen ben ik fysiotherapeut van het Olympisch team geweest. Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut ben ik 10 jaar lang medisch en fysiek coördinator bij de Nederlandse SkiVereniging geweest. Momenteel ben ik ambassadeur van de NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten werkzaam in de Sport) en docent op de masteropleiding voor Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Ik hou zelf ook enorm van sporten. Mijn interesse is breed: ik vind het heerlijk om te voetballen en te tennissen maar heb ook in 2019 een marathon gelopen. De fijnste sportmomenten zijn wellicht wel samen met mijn vrouw als we lekker in de bergen wielrennen en skiën. Verder haal ik heel veel energie en plezier uit het maken van muziek. Vrijwel elke dag zit ik een uurtje achter mijn drumstel. Het ultieme gevoel is het optreden voor publiek en de zaal aan het dansen te krijgen!

Wat zeggen patiënten over Rik Geus?

Mitchell

“Na een voorste kruisbandoperatie heeft Rik Geus mij begeleid in het revalidatieproces om terug te keren naar mijn oude voetbal- en snowboardniveau. Rik heeft een persoonlijke aanpak en heeft het revalidatieprogramma aangepast zodat ik mijn persoonlijke sportdoelen kon realiseren. De revalidatie gaat verder dan wat oefeningen doen in een zaal, Rik heeft een academische kijk op het proces en door zijn enthousiasme en expertise was ik erg gemotiveerd. Daardoor is de revalidatie spoedig verlopen zonder tegenslagen.”

Suzanne

“Rik Geus is een fantastische fysiotherapeut! Volledig betrokken, met plezier en liefde voor zijn vak, brengt hij je met oprechte interesse, humor en geduld verder dan je zelf bedacht had. Ik vertrouwde hem volledig, en ging met plezier naar hem toe.”

Bette

“Met zijn kennis van mens en lichaam en tomeloze enthousiasme heeft Rik Geus ervoor gezorgd dat mijn kruisbandrevalidatie een leuk en leerzaam proces werd. Nadien was ik sterker en fitter dan ooit en wist ik veel meer over mijn eigen lijf. Ik had het niet willen missen!”