Rik Geus

Beoordeeld met een 9,7 (40 beoordelingen) op Zorgkaart Nederland

Rik Geus

“De kracht van trainen is herstel!” is het motto van Rik Geus.

Ik geloof in de herstelcapaciteiten en het zelfregulerend vermogen van het menselijk lichaam. Als fysiotherapeut zie ik mijzelf als een persoon die op een slimme wijze deze processen kan ondersteunen en optimaliseren.

Onder gezonde condities zijn er bepaalde wetmatigheden te herkennen waardoor we het herstel van de individuele patiënt kunnen voorspellen en tegelijkertijd positief kunnen beïnvloeden. Ik vind het een sport om al mijn patiënten van gerichte informatie te voorzien zodat ze zelf de tools in handen hebben om optimaal te herstellen. Dan hoef je verder alleen maar subtiel bij te sturen.

Ook als het herstel niet optimaal verloopt is het een uitdaging om alle herstelbelemmerende factoren te ontrafelen en deze te elimineren. Vaak zijn dat simpel te beïnvloeden zaken in de sfeer van leefstijl en gedrag.

Het liefst ben ik in de trainingszaal of op het sportveld met mijn patiënten. Ik ben gefascineerd door menselijk bewegen; wat beweegt men en hoe beweegt men.

Het bedenken van goede oefeningen die aansluiten op iemands fysieke capaciteiten en fysieke doelen is echt iets waar ik blij van word.

Sterker worden, behendiger worden, pijnvrij worden, fitter worden alles met de juiste mix van oefeningen en trainingsvormen.

In het kort:

  • 2010 Master in sportfysiotherapie
  • Fysiotherapeut bij 3 Olympische Spelen
  • Ambassadeur NVFS
  • Docent Sportfysiotherapie Hogeschool Utrecht
  • 10 jaar medisch en fysiek coördinator NSkiV

Ik ben sinds 2010 master in de sportfysiotherapie en ik heb een ruime ervaring in het begeleiden en behandelen van topsporters; van voetballers tot schaatsers en van skiërs tot hockeyers. Op 3 Olympische spelen ben ik fysiotherapeut van het Olympisch team geweest. Naast mijn werkzaamheden als fysiotherapeut ben ik 10 jaar lang medisch en fysiek coördinator bij de Nederlandse SkiVereniging geweest. Momenteel ben ik ambassadeur van de NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten werkzaam in de Sport) en docent op de masteropleiding voor Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Ik hou zelf ook enorm van sporten. Mijn interesse is breed: ik vind het heerlijk om te voetballen en te tennissen maar heb ook in 2019 een marathon gelopen. De fijnste sportmomenten zijn wellicht wel samen met mijn vrouw als we lekker in de bergen wielrennen en skiën. Verder haal ik heel veel energie en plezier uit het maken van muziek. Vrijwel elke dag zit ik een uurtje achter mijn drumstel. Het ultieme gevoel is het optreden voor publiek en de zaal aan het dansen te krijgen!

Wat zeggen patiënten over Rik Geus?

Sophie

“Rik Geus is naast zeer ervaren ook op de hoogte van de allernieuwste informatie en technieken op kniegebied. Ik heb heel wat kniespecialisten en fysiotherapeuten versleten en kan met recht zeggen dat zelfs met kraakbeenschade 4 Rik het onmogelijke mogelijk maakt. Dat in combinatie met een flinke dosis empathie maakt hem de beste fysiotherapeut die ik ken.”

Bas

“Rik Geus heeft mij tweemaal geholpen voor een knieblessure. Beide keren heeft hij eerst grondig gekeken waar de pijn zit en welke blessure ik had. Vervolgens heeft hij gekeken naar mijn hardlooptechniek en een mogelijke oorzaak. Met deze analyse, een aantal verbeterpunten en goede krachttraining is mijn pijn geheel weg gegaan. Wat ik vooral goed vind is dat Rik kijkt wat je wél kan en daarmee een plan maakt. Daarnaast is hij ontzettend positief ingesteld en zeer professioneel.”

Ronald

“Ik kom al vanaf 2016 bij Rik Geus en heb daarvoor diversen andere Fysiotherapeuten gehad en vindt Rik de beste die ik gehad heb.
Rik is een zeer ervaren fysiotherapeut en een heel prettig persoon in omgang en is zeer communicatief.

Bij het introductie gesprek luistert Rik altijd zeer aandachtig en goed naar je probleem en maakt na een gedegen onderzoek een analyse en in overleg een behandelplan.

Als hij gaandeweg het behandel traject niet snel resultaat boekt, heeft hij een dermate groot netwerk, waardoor hij snel een collega kan raadplegen die specialist is in de betreffende blessure en eventueel verwijst hij je door naar die specialist voor verdere behandeling. Dit vind ik een zeer sterk onderdeel, en hiermee gaat er geen tijd verloren en krijg je de optimale behandeling.

Daarnaast heeft Rik ook nog een uitgebreid netwerk aan ziekenhuis specialisten en kan hij zeer snel een afspraak regelen bij b.v. orthopedische chirurgen.

Rik heeft voor mij zeer snel in 2018 een orthopeed geregeld voor mijn schouder uit de kom en in 2020 een orthopeed voor mijn meniscus.

Ik woon sinds 2019 in Frankrijk en liep bij het klussen een meniscus blessure op. Ik heb in Frankrijk een MRI-scan laten maken en deze naar Rik gestuurd.
Rik heeft deze bekeken en geconstateerd dat er een scheur in mijn meniscus zat en heeft mij per video allerlei oefeningen opgegeven.
Na 2 maanden oefeningen doen zonder resultaat helaas, heeft Rik de MRI-scan doorgestuurd naar de Orthopeed.
Na overleg tussen Rik en de orthopeed had ik binnen de kortste keren een afspraak met Rik en de orthopeed en ben ik daarna succesvol geopereerd en door Rik op afstand begeleid in mijn herstel.”