Rik Couturier

Beoordeeld met een 9,7 (10 beoordelingen) op Zorgkaart Nederland

Rik Couturier

“Alles is trainbaar” is Rik Couturier zijn credo.

Alles waar je aandacht en energie in steekt zal groeien en tot bloei komen, dat geldt mijns inziens ook voor het herstelproces bij een blessure.

Zelf heb ik helaas redelijk wat sportblessures gehad en heel wat uren fysiotherapie achter de rug. Ik besef me daardoor terdege dat een revalidatieproces een zware periode kan zijn. Het mooie is daarbij wel, dat ik er wel veel door geleerd heb; ik ben er zeker sterker uitgekomen. Dat vertel ik mijn patiënten dan ook altijd! Als je maar de goede mindset hebt, vertrouwen houdt en er veel tijd in stopt.

Het menselijk lichaam is een onvoorstelbaar ingenieus ‘apparaat’ wat altijd streeft naar aanpassing. Dat noemen we adaptatie. Functie vormt het orgaan, wordt ook wel gesteld. Wat je van het lichaam vraagt krijg je terug. Dat noemen we training. Daarbij past het bewegingsapparaat zich aan maar de hersenen natuurlijk ook. Die sturen alles aan. Dit samenspel tussen het brein en de spieren intrigeert mij en is één van de hoekstenen van mijn werkzaamheden als fysiotherapeut.

Ik heb in 2011 in Australië mijn Master of Business, sportmanagement behaald aan de Griffith University en ben sinds 2017 fysiotherapeut.

Deze opleiding heb ik gedaan aan de European School of Physiotherapy en mijn stages doorlopen in Suriname, Trinidad & Tobago, en bij Salvedo Health Clinic in Amstelveen, Nederland.

Ik ben fervent sporter. Mijnweek is gevuld met hardlopen, tennissen, krachttraining, wielrennen en in de winter sta ik het liefst op mijn snowboard.

In het kort:

  • 2011 Master of Business
  • European School of Physiotherapy
  • Stages in Suriname, Trinidad & Tobago en Amstelveen

Wat zeggen patiënten over Rik Couturier?

Erik

Wat een kundige en fijne fysiotherapeut! Rik Couturier nam echt de tijd om de oorzaak van mijn schouderklachten te achterhalen en nam mij vervolgens mee in de gedachte achter zijn behandelplan. Zijn kennis en professionele instelling waren een verademing en wekte ook direct vertrouwen. Na een reeks behandelingen en de nodige oefeningen thuis kan ik eindelijk weer pijnvrij tennissen.
Erg enthousiast over zijn behandelmethode en natuurlijk het resultaat!

Mariska

Voor mijn chronische klachten ben ik bij Rik Couturier onder behandeling. Hij heeft me de afgelopen jaren uitstekend behandeld, altijd serieus en professioneel, van dry needling tot trainingen. Hij is vriendelijk, geduldig en blijft altijd enthousiast meedenken en helpen mij weer fit en sterk te krijgen. Nooit gedacht dat ik een halve marathon zou kunnen rennen maar door alle inzet van voornamelijk Rik gaat dat binnenkort toch gebeuren. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen en je altijd positieve instelling. Kijk er naar uit om de komende tijd nog hard aan de slag te gaan samen.

Pieter

Eind vorig jaar verstapte ik mij toen ik van een trap afliep. Het gevolg was dat ik niet meer kon lopen en veel pijnklachten had, op advies kwam ik bij Rik Couturier van Equipe Physique terecht. Deze heeft mij bijzonder goed behandeld, via massage, dry-needling en later via fysio-oefeningen. Dankzij zijn professionele hulp kon ik beetje bij beetje weer lopen en kreeg ik ook tips over wat te doen als het even niet meer ging. Dit voorjaar ben ik zover opgeknapt dat ik een flinke wandeling kan maken en ik heb zelfs weer op de schaatsen gestaan! Ontzettend bedankt Rik, voor al je hulp en kennis. Ik kan Rik Couturier zeker aanbevelen!