Rik Couturier

Beoordeeld met een 9,7 (10 beoordelingen) op Zorgkaart Nederland

Rik Couturier

“Alles is trainbaar” is Rik Couturier zijn credo.

Alles waar je aandacht en energie in steekt zal groeien en tot bloei komen, dat geldt mijns inziens ook voor het herstelproces bij een blessure.

Zelf heb ik helaas redelijk wat sportblessures gehad en heel wat uren fysiotherapie achter de rug. Ik besef me daardoor terdege dat een revalidatieproces een zware periode kan zijn. Het mooie is daarbij wel, dat ik er wel veel door geleerd heb; ik ben er zeker sterker uitgekomen. Dat vertel ik mijn patiënten dan ook altijd! Als je maar de goede mindset hebt, vertrouwen houdt en er veel tijd in stopt.

Het menselijk lichaam is een onvoorstelbaar ingenieus ‘apparaat’ wat altijd streeft naar aanpassing. Dat noemen we adaptatie. Functie vormt het orgaan, wordt ook wel gesteld. Wat je van het lichaam vraagt krijg je terug. Dat noemen we training. Daarbij past het bewegingsapparaat zich aan maar de hersenen natuurlijk ook. Die sturen alles aan. Dit samenspel tussen het brein en de spieren intrigeert mij en is één van de hoekstenen van mijn werkzaamheden als fysiotherapeut.

Ik heb in 2011 in Australië mijn Master of Business, sportmanagement behaald aan de Griffith University en ben sinds 2017 fysiotherapeut.

Deze opleiding heb ik gedaan aan de European School of Physiotherapy en mijn stages doorlopen in Suriname, Trinidad & Tobago, en bij Salvedo Health Clinic in Amstelveen, Nederland.

Ik ben fervent sporter. Mijnweek is gevuld met hardlopen, tennissen, krachttraining, wielrennen en in de winter sta ik het liefst op mijn snowboard.

In het kort:

  • 2011 Master of Business
  • European School of Physiotherapy
  • Stages in Suriname, Trinidad & Tobago en Amstelveen

Wat zeggen patiënten over Rik Couturier?

Ingrid

Ik bezocht Equipe Physique voor acute pijn in mijn onderrug, een paar maanden na mijn bevalling. Rik Couturier begreep onmiddellijk mijn probleem en mijn lichaam, en samen stelden we een plan op om de spanning in mijn onderrug te verminderen en tegelijkertijd mijn core geleidelijk te versterken met lichte oefeningen. Na ongeveer 2 weken was de pijn weg en na 4 weken was ik in staat om core oefeningen te doen op het niveau van voor de zwangerschap. Hij is ervaren in dry needling, wat hielp om de spanning in de spieren van mijn onderrug sneller los te laten. Ik beveel de praktijk en Rik echt aan, en ik zal hem zeker weer bezoeken als dat nodig is in de toekomst.

Ouafa

Voor mijn rug, nek en schouder klachten kwam ik terecht bij Rik Couturier. Super tevreden over de behandelingen. Na zonder succes naar veel fysiotherapeuten te zijn geweest heb ik bij Rik wel het juiste resultaat.

Erik

Wat een kundige en fijne fysiotherapeut! Rik Couturier nam echt de tijd om de oorzaak van mijn schouderklachten te achterhalen en nam mij vervolgens mee in de gedachte achter zijn behandelplan. Zijn kennis en professionele instelling waren een verademing en wekte ook direct vertrouwen. Na een reeks behandelingen en de nodige oefeningen thuis kan ik eindelijk weer pijnvrij tennissen.
Erg enthousiast over zijn behandelmethode en natuurlijk het resultaat!